Nötter är superbra för dig

Nötter och frön är superbra för dig! Det är inte särskilt konstigt att fåglar äter det. De är fullpackade med massor av bra grejer som din kropp behöver. Till exempel innehåller det massor med antioxidanter som är bra för din kropp och hjälper dig att bekämpa infektioner och sjukdomar.Det finns också massor med magnesium och det kan till och med hjälpa dig att gå ner i vikt. En annan stor fördel är att det är relativt billigt i förhållande till vad man får för det.

Nötter har massor av antioxidanter

I nötter och frön finns det massvis med antioxidanter. Antioxidanter hjälper din kropp att rena sig själv och gör att din matsmältningsförmåga fungerar mycket bättre. Det hjälper även din kropp att ta upp andra näringsämnen och för den att bekämpa sjukdomar och infektioner. De hjälper även din kropp mot starkt solljus, stress, föroreningar och andra orsaker till sjukdomar. Antioxidanterna från växtbaserad mat innehåller mängder med polyfyneter som hjälper din kropp att motverka stress och andra stressrelaterade problem. Flera studier har visat att nötter är ett betydligt bättre val för dig om du vill få i dig antioxidanter jämfört med fisk.

Kan hjälpa dig att gå ner i vikt

Faktum är att nötter är ett fantastiskt verktyg för dig som vill gå ner i vikt. Trots att de innehåller massor med kalorier så innehåller det framför allt bra fetter och mycket fiber för din kropp. Fiber gör att du känner dig mätt under en längre period vilket gör att du inte går runt och småäter under hela dagen. Som bekant är det viktigaste inte hur mycket kalorier vi äter under en måltid utan hur många kalorier vi får i oss i jämförelse med hur många vi gör oss av med under en dag. Att ta en handfull nötter som mellanmål är därför ett bra verktyg för att få dig att sluta småäta under dagarna. Flera studier har undersökt två grupper varav den ena åt nötter till mellanmål och den andra undvek att äta nötter, och det framkom att de som åt nötter i högre utsträckning kunde kontrollera vad de åt under dagarna enklare, och därför gick ner mer i vikt i jämförelse med den andra gruppen.

Innzhåller massor med näringsämnen

Förutom antioxidanter innehåller även nötter och frön massor med bra näringsämnen för din kropp. Det finns magnesium, fosfor, B-vitaminer och massor med bra fibrer. Allt som din kropp behöver för att bli stor och stark. Magnesium är särskilt viktigt då det hjälper kroppens muskler att reparera sig och ta upp protein som de behöver för att växa. Det hjälper även mot hjärt- och kärlsjukdomar och andra hälsorelaterade problem. Därför är det viktigt att få i sig magnesium. Och då mycket av vår kost idag inte innehåller tillräckligt med magnesium måste vi få i oss det från någon annanstans. Därför är det bra att äta nötter på en vardaglig basis för att säkerställa att man får i sig de viktiga ämnena man behöver för att sin kropp ska fungera optimalt.

Innehåller massor med näringsämnen